INTRODUCCIÓ

Aquesta pàgina web és una iniciativa de dos estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes que imparteix l’Institut Cendrassos de Figueres, per a ajudar en la recuperació dels malalts que han passat la COVID-19. El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració i implicació de diferents serveis de la Fundació Salut Empordà.

L’objectiu de www.despresdelacovid.cat és posar a l’abast de la població exercicis de rehabilitació, consells i informacions que poden ajudar en la rehabilitació de totes aquelles persones que han estat diagnosticades de la COVID-19, independentment de si han tingut els símptomes de la malaltia de manera lleu, moderada o severa. També busca proporcionar eines a les persones que pateixen el que s’ha anomenat la covid persistent, la qual cosa els pot dificultar el retorn a la vida diària i la realització de tasques quotidianes.

Tot i que aquests exercicis han estat pensats per a malalts de coronavirus, molts d’ells també poden servir per ajudar en la recuperació d’altres malalties (si s’ha estat temps immobilitzat, si es pateix problemes respiratoris, etc.).

Els materials es troben en dos formats i la voluntat és que amb el temps es puguin incorporar nous continguts, adaptant-se a la variabilitat i diversitat de símptomes i seqüeles de la malaltia:

  • Hi ha documents en PDF que es poden veure des d’un dispositiu o bé es poden guardar i imprimir, per a més comoditat de l’usuari
  • Altres exercicis s’expliquen mitjançant vídeos, que es poden visualitzar des d’aquesta pàgina web o bé des del canal de Youtube de la Fundació Salut Empordà

LA FUNDACIÓ SALUT EMPORDÀ

La Fundació Salut Empordà és una entitat sense ànim de lucre amb més de 700 anys d’història, ubicada a la ciutat de Figueres (Alt Empordà). Gestiona tres nivells assistencials: l’Hospital de Figueres (atenció especialitzada), el Centre Sociosanitari Bernat Jaume (atenció sociosanitària) i l’ABS l’Escala (atenció primària). Recentment, ha incorporat la Clínica Santa Creu de Figueres, que ofereix atenció al client privat i a mútues.

La Fundació compta amb més de 900 professionals i amb un pressupost aproximat de 60 milions d’euros. Té com a missió ser un agent de salut i benestar per atendre les necessitats de la població de l’Alt Empordà des del respecte, el compromís, la sostenibilitat, la qualitat i l’equitat. Trobareu més informació sobre l’entitat a www.salutemporda.cat.